Simplon România a câștigat Education Award în cadrul Conferinței de Leadership Feminin The Woman

Ieri ne-am întors câteva momente în timp…

Am călătorit prin amintiri și momente ce ne-au ajutat să fim, să creștem, să oferim și să primim înapoi bucurie.

Am luat naștere în 2014, la inițiativa dragei noastre Roxana Rugină, care a adus în România un nou concept de educație digitală împrumutat din Franța:

SIMPLON

Un ONG care și-a propus să ofere o educație digitală și tehnologică accesibilă tuturor celor din România: persoanelor care doresc o reorientare în carieră, copiilor pasionați de tehnologie, dar și copiilor cu mai puține posibilități, din zone defavorizate ale țării cu scopul de a le oferi o șansă către un viitor profesional sigur.

Atelierele și cursurile pe care le pregătim cu drag încurajează creativitatea și dezvoltarea competențelor digitale și tehnice prin experiențe noi de învățare. Suntem pasionați de tehnologie și credem cu tărie că aceasta este instrumentul cu ajutorul căruia putem găsi soluții pentru probleme actuale din diverse domenii, în mod special din educație.

Suntem mândri de toate proiectele noastre în care am pus mult suflet și pasiune de-a lungul anilor: Digital Kids Cluj – educație digitală pentru copiii din Cluj-Napoca, Code Kids – peste 1000 de copiii învață programare în cluburi de coding în bibliotecile rurale din România alături de noi și cu ajutorul partenerilor noștri de la Fundația Progress și Fundația Romano-Americană, SuperCoders – program de educație digitală pentru copiii din România cu susținerea Orange România, Innovation Labs, EUnited We Code, Little Geeks, Digital Seniors – cursuri de educație digitală pentru senori dezvoltat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și ARIES Transilvania, Girls&Code și multe alte programe și traininguri dezvoltate împreună cu partenerii noștri: ateliere de programare pentru fete susținute cu sprijinul celor de la Google, ateliere tech @ Bosch si @ 3Pillar, Tech Camp @ Yopeso, Innovation Kids – Girls Edition @ Accenture, curs de programare pentru adulti @ Telenav, Kids Hack Day ș.a.

Ieri, Simplon România a câștigat Education Award în cadrul Conferinței de Leadership Feminin The Woman.

A fost un moment oportun să ne întoarcem în timp și să rememorăm parcursul echipei Simplon. Să ne bucurăm de recunoașterea muncii pe care am făcut-o cu drag pentru voi, cei care ne-ați trecut pragul, cei care ne-ați rămas prieteni, dar și vouă cei pe care vă bate gândul să acceptați experiențele noastre de învățare.

Este un premiu pe care îl împărțim cu toată echipa, trainerii, partenerii și susținătorii noștri: copii, părinți, bunici, bibliotecari, profesori și simpatizanți. Vă mulțumim pentru că ne sunteți alături și aveți încredere în noi, în ideile noastre și în tot ceea ce facem.