Câștigătorii ediției a doua a proiectului Quick Start – Curs online de antrenat idei

“Mă simt un mic Elon Musk :)) Mi se pare că acum pot să văd în spatele unei afaceri, înainte priveam doar în ansamblu și mi se părea destul de ușor, acum știu de fapt toate etapele pe care o afacere a trebuit să le parcurgă ca să stea în picioare”. Participant Quick Start, 16 ani, Teleorman.

Cea de-a doua ediție a proiectului Quick Start – Curs online de antrenat idei și-a propus să dezvolte spiritul antreprenorial al copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, oferindu-le un spațiu unde pot identifica, testa și valida idei de afaceri, beneficiind de sprijinul unor experți. La această ediție au participat 186 de elevi din 8 școli/colegii, din toată țara.
Concursul a constat în creare unui video de prezentare a ideii lor de afacere. Juriul, format din experți în domeniu, au notat cu punctaje de la 1-5 cele 5 direcții învățate în perioada de mentorat.
Cele 2 echipe câștigătoare au fost:
? Echipa Orange Sky (OSKY), Categoria 14-16 ani, Școala Gimnazială Recea, Maramureș, Profesor Oneț Veronica Cornelia
? Echipa B.E.N.E, Categoria 10-13 ani, Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, Profesor Moscovici Ionela
Fiecare dintre școli a primit câte un premiu în valoare de 1500 RON.

Salutăm ideea celor de la Simplon de a-i încuraja și, totodată, de a-i iniția pe copii în tainele educației financiare. Elevii Școlii Gimnaziale Recea au participat la webinarii organizate de traineri pricepuți și au concurat cu două proiecte la concursul propus de organizatori. Ideile copiilor au fost inedite – au copt brioșe, au făcut ciocolată de casă și fresh-uri pe care le-au vândut colegilor și profesorilor, au confecționat mărțișoare, dezvoltându-și astfel abilități de mici întreprinzători. Echipa Orange Sky a câștigat premiul cel mare și dorim să vă mulțumim dvs., celor de la Simplon, pentru încredere și loialitate. – Profesor Oneț Veronica Cornelia
Programul Quick Start a fost o provocare pentru elevii școlii noastre: un altfel de program creativ și educativ, care le-a schimbat perspectiva asupra modului de a economisi și de a investi, le-a dat posibilitatea să se cunoască mai bine și să lucreze în echipă. – Profesor Ionela Moscovici
În cadrul proiectului, copiii au format grupe coordonate de câte un profesor și fiecare grupă a participat la un atelier introductiv care a avut ca scop fixarea cunoștințele de bază aferente celor 5 componente de bază ale antreprenoriatului:
  • Business
  • Marketing
  • Educație financiară
  • Managementul echipei
  • Susținerea unei prezentări
În urma parcurgerii atelierului introductiv, a fost lansat un formular de înscriere pentru perioada de mentorat și concurs, la acestea putându-se înscrie echipe de câte 4-6 elevi. Au existat 19 înscrieri, totalizând un număr de 80 de copii, dintre care, 9 echipe au ales să ia parte la concursul final.
În perioada de mentorat, copiii au avut parte de sesiuni online dedicate fiecărui subiect, în cadrul cărora au purtat discuții concrete, aplicate pe ideile lor de business, vizând cele 5 componente (business, marketing, HR, financiar și prezentarea proiectului).
Participanții  au avut parte și de un atelier online surpriză, cu un invitat cu experiență în antreprenoriat, Sergiu Biriș, fondatorul unor platforme și aplicații inovative precum EventMix, Trilulilu, LiveRail și Zonga Music. Timp de aproximativ o oră jumate, copiii au avut ocazia să pună întrebări și să discute subiecte de interes pentru, ei din acest domeniu.
Ne-am bucurat cu adevărat să întâlnim copii creativi, cu idei practice și constructive, cu ambiții puternice și voință pe măsură. Mulțumim profesorilor și școlilor implicate în proiect și mulțumim, de asemenea, partenerului nostru Raiffeisen Bank România pentru încredere și susținere.

Programul Quick Start este un Proiect dezvoltat de Simplon România și susținut de Raiffeisen Bank România, prin Programul de granturi Raiffeisen Comunități 2021.