Full-Width---outline

Dacă ești pasionat de inovare digitală și tehnologie, Innovation Labs 2018 este locul unde poți să îți pui ideile în mișcare. Iar daca până acum ți-ai petrecut nopțile învățând pentru examene, la hackathonul care va avea loc în Cluj Napoca ai ocazia să iți petreci noaptea trăind experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business.

Innovation Labs 2018 urmărește 7 direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Studenții pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil cu aplicație în piață.

4 ediții

250 participanți

24 echipe

12 finaliști

2 premii naționale

 • 10, 11 martieHackathon

  Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, oferă echipelor șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business.
 • martie - aprilieMentorat

  Trei luni în care alături de mentori, echipele se vor închega și vor învăța să-și gestioneze idea, își vor consolida și își vor testa prototipul initial, își vor dezvolta strategia de marketing și planul de afaceri pentru a obține un produs funcțional și atractiv.
 • 21 maiDemo day

  Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.
"Innovation Labs oferă studenților un mediu stimulativ pentru a se scufunda timp de 3 luni într un proiect de afacere cu potențial mare de creștere. Lansarea unui startup în timpul facultății este o oportunitate ideală pentru tineri deoarece, la încheierea studiilor, vor avea din start mai multă experiență decât cea dobândită în cadrul cursurilor. Pregătirea într un mediu susținut, cât mai realist și în interacțiune cu experții din cadrul Innovation Labs, îi ajută pe participanți să învețe cum să navigheze în lumea startup urilor și să cunoască bine terenul, înainte de a aplica la acceleratoare sau finanțări care implică riscuri și costuri mult mai mari."

Roxana Rugină, Program Manager Innovation Labs Cluj

5 motive să participi la Innovation Labs 2018

 • Timp de trei luni, tu și echipa ta veți participa săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, antreprenori și specialiști în domeniul tehnologiei, lucrând la dezvoltarea ideei voastre.
 • Este oportunitatea ideală pentru a dobândi experiență în diferite domenii precum: business, marketing, design.
 • Iți pui în valoare cunoștințele acumulate în timpul facultății, și nu numai, și experimentezi dezvoltarea unui proiect de la stadiul de idee până la un produs, o soluție tangibilă și funcțională.
 • Șansa ca idea ta să fie observată de companii, finanțatori, parteneri importanți și noi utilizatori.
 • Prin experiența Innovation Labs perspectiva ta asupra unor lucruri se va schimba și vei învăța în cel mai efficient mod să gândești la rece, să pui întrebarile potrivite, să îți mărești potențialul.